Jdi na obsah Jdi na menu
 


A teďka něco z novin

30. 10. 2009
Policisté našli ve dvanáctém patře rozkládajcího se koně



Svým očím nevěřili přivolaní srbští policisté, když začali zjišťovat původ podivného zápachu v činžovním bloku. Muži zákona našli ve dvanáctém patře koně zaklíněného do ventilační šachty. Obyvatelé věžáku v Prokuplji na jihu Srbska zavolali policii. Když policisté dorazili, nařídili evakuaci celé budovy.

23. 9. 2008 19:14 - PROKUPLJE

Jak uvádí server Ananova, zápach byl prý tak hrozný, že se báli, aby nebyl jedovatý. "Pach to byl naprosto příšerný. Neměli jsme ponětí, odkud pochází, takže jsme nechtěli riskovat," řekl tamější policejní mluvčí k bizarní kauze.
"Dokonce jsme museli povolat speciální jednotku, která je vybavená na zacházení s nebezpečnými chemikáliemi. Její pracovníci nakonec určili, že zápach pochází z ventilační šachty, a našli původce pachu, rozkládajícího se koně," pokračoval mluvčí.
"Nedovedu si ani představit, jak se někomu mohlo podařit vytáhnout do dvanáctého patra tělo koně a proč ho někdo cpal do větrací šachty," dodal k neuvěřitelnému případu policejní mluvčí.

Korzo


Pes utýraný k smrti


Psa v hrozném stavu našli strážníci v slovenské Žilině. Byl přivázaný na řetězu, který se mu vryl až do kosti.
Policie našla zubožené zvíře přivázané u boudy. Psíkova hlava přímo visela z jeho krku. Navíc několik dní nedostal napít ani nažrat.

Přivolaní veterináři mu přes veškeré úsilí nedokázali pomoct. Při převozu svým zraněním podlehl.

Po bezcitném majiteli policie pátrá. Podívejte se na reportáž televize Markíza.



PRAHA – Lidská bestie si krutě pohrála se sedmi kočičími životy. »Chtěly jsme se mazlit, hrát si, chytat myši nebo předvádět svou krásu na výstavách. »Čekaly jsme, že nás někdo nakrmí, pohladí, my mu zapředeme a spolu prožijeme dobrodružství a lásku. Tolik utrpení jsme nečekaly.« Takové memento po sobě nechalo sedm mourků uvězněných v pickupu v Praze 9. Kdo něco takového mohl provést?

Vůz, ve kterém se našly kostry sedmi uhynulých koček. Šokující případ odhalily děti v Mratínské ulici v Praze na Proseku. V pondělí kolem jednadvacáté hodiny nahlédly do nezamčeného kufru auta. Po tom, co viděly, se jim budou ještě dlouhou zdát zlé sny. V kleci leželo šest tělíček v rozkladu. Jedna mrtvá kočka byla v přepravce. Mezi nimi se povalovaly konzervy od kočičí potravy. „Jezdíme ke všemu možnému, ale takový hyenismus jsem ještě nezažil,“ komentoval případ vedoucí trojského útulku pro opuštěná zvířata a odchytu Václav Steinbauer.

Co se vlastně v autě stalo? Zatím neznámá lidská bestie dala sedm koťátek do otevřeného kufru auta. Když slabší kočičky zemřely, ty, které ještě žily, je začaly požírat. „Není typické, aby je napadly zaživa,“ míní Ivan Štácha z Městské veterinární správy v Praze. Nakonec zahynuly nedostatkem potravy a především vody i ostatní. „Musel to být strašný povyk, když tam tak strádaly. Je divné, že na to nikdo nezareagoval dřív,“ dodal Steinbauer.

Kliknutím zvětštePolicii přivolala majitelka auta Bára Kolmanová, shodou okolností pracovnice stanice Podbrdsko, která zvířata v nouzi zachraňuje. Policii sdělila, že netuší, jak se do jejího vozu zvířata dostala. Auto totiž stálo před domem jejího otce. „Moje dcera tady nebydlí, jen má před barákem odstavené porouchané auto. Někdo ho nedávno vykradl, a tak zůstalo otevřené. Kdyby aspoň ten člověk na mne zazvonil…“ rozčiloval se Jaroslav Kolman, otec majitelky auta.

„Pachatele zatím nemáme. Zvířata tam mohl dát kdokoliv. Pokud bychom dotyčného vypátrali, hrozilo by mu stíhání pro trestný čin týrání zvířat,“ dodala policejní mluvčí Eva Miklíková. Na tom, že se jedná o trestný čin, za který hrozí pachateli rok až dva vězení, se shodují i veterináři. „Týrání to je. Nejhorší ale v těchto případech je právě dokázat někomu vinu. Pokud nikoho nechytnete za ruku nebo nemáte svědka, je to velký problém,“ míní Pavel Berka z pražské veterinární ambulance HELP.

Autor: Saša VITKOVSKÁ
Foto Aha!: Alexander MALACHOVSKÝ

5.4.2006




 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář